57 program

Rendezés

Tematikus interaktív pályaválasztási kiállítás a Kereskedelmi, a Bethlen, a Kreatív(Könnyűipari) és az Irinyi szakembereinek és diákjainak közreműködésével! A rendezvény fővédnöke, és aki megnyitja: Bodó Sándor, foglalkoztatáspolitikáért és vállalati kapcsolatokért felelős államtitkár Amennyiben szeretnél megismerkedni az iskolák képzéseivel egy izgalmas adventi kitekintés keretében kötetlenül, akkor várnak szeretettel minden 7-8. osztályos tanulót, osztályfőnököket és szülőket!

Beszélgetés Nagy Barnával a Debreceni Nyugdíjas Egyesület elnökével, Majzik Ilona íróval valamint Zeisky-Nagy Zyuzsanna énekessel, a 2018 MÁTYÁS KIRÁLY EMLÉKÉV kapcsán íródott színműről. A programunkon résztvevők, teljes körű betekintést nyernek a témába.

Szeretettel hívom a tánc iránt érdeklődőket egy felnőtt kezdő csoportba, ahol Gyimes vőlgyének páratlan gazdagságú táncaiba fogunk bepillantani.

A Debreceni Egyetem legnagyobb beiskolázási rendezvénye a 2006 óta megrendezésre kerülő DExpo, melynek keretében november végén két napon át várják a középiskolás diákokat színes programokkal, előadásokkal, kari standokkal, számtalan a továbbtanuláshoz nélkülözhetetlen információval. Lehetőség van bepillantani az egyetem életébe, részt venni tanórán, gyakorlaton, megtapasztalni az egyetemi hangulatot, feltérképezni a campusokat. A diákok mellett a szülőket is várják speciálisan nekik kialakított programokkal.

Berettyóújfalu Város Önkormányzata, a Berettyó Kulturális Központ és a Berettyóújfalu-Szentmártoni Református Egyházközség tisztelettel és szeretettel hív mindenkit közös emlékezésre a Nagy Háború lezárásának 100. évfordulója kapcsán. HALHATATLANOK – LIMANOVA A MAGYAR GYŐZELEM 1914 (Magyar dokumentumfilm – 2016) a Makk Kálmán Moziban Kezdési időpontok: 8:00, 9:30, 11:00 MEGEMLÉKEZÉS ÉS KOSZORÚZÁS 16:00 – Kálvin téri világháborús emlékmű ÖKUMENIKUS ISTENTISZTELET ÉS BÉKEIMA EMLÉKEZÉS AZ I. VILÁGHÁBORÚ BERETTYÓÚJFALUI és BERETTYÓSZENTMÁRTONI ÁLDOZATAIRA 17:00 – Berettyószentmárton Református Templom „LEHULLOTTAK A FALEVELEK” MAGYARORSZÁG AZ ELSŐ VILÁGHÁBORÚBAN 18:00 – Hunyadi Mátyás Tagiskola ebédlője

A Kovács Máté Városi Művelődési Központ és Könyvtár 2018-ban is meghirdeti a SZÉP ERNŐ REGIONÁLIS VERS- ÉS PRÓZAMONDÓ VERSENYT az Észak-Alföldi Régióban tanuló 14-20 éves középiskolás diákok részére. A diákok Szép Ernő egy művével és egy mai kortárs író vagy költő egy szabadon választott művével nevezhetnek.

Simone Pinetti (Erasmus hallgató, Reggio Emilia) angol nyelvű országbemutató előadása. Mindenkit szeretettel és olasz finomságokkal várnak a DE GYGYK Díszteremében. Helyszín: Debreceni Egyetem Gyermeknevelési és Gyógypedagógiai Kar (Hajdúböszörmény, Désány István u. 1-9.)

Dr. Lovas Márton Levente biológus, nyugalmazott megyei múzeumigazgató helyettes tárlatvezetése az időszaki Egyiptom-kiállításban. Minden kedves érdeklődőt szeretettel várnak!

MÉREGTELENÍTSÜK OTTHONUNKAT! Környezetbarát tisztítószerek, avagy bolygó- és pénztárcakímélő háztartási praktikák Szarvas Vera biotechnológus, gyakorlati bemutatóval egybekötött előadása Minden érdeklődőt szeretettel várnak!

Az Y Csoport előadása, a Kóda, különleges fúziója színháznak és komolyzenének. Bár a történet színházi keretek közt zajlik, könnyen egy komolyzenei koncerten érezhetjük magunkat, hiszen felcsendülnek Shostakovic, Bartók, Max Richter, Paganini és Bach művek is.

2018-ben is meghirdeti a SZÉP ERNŐ MEGYEI VERS- ÉS PRÓZAMONDÓ VERSENYT a megyében tanuló 14-20 éves középiskolás diákok részére. A diákok Szép Ernő egy művével és egy mai kortárs író vagy költő egy szabadon választott művével nevezhetnek.

Kónya Ábel képzőművész rendhagyó tárlatvezetése a Párhuzamosok találkozása című időszaki kiállításban. Minden kedves érdeklődőt szeretettel várnak!