20 program

Rendezés

Az első rész a humorral és kényes kérdéseket is bátran, de bájosan feszegető témájával belopta magát a nézők szívébe. Az újabb rész újabb élményeket elevenít fel, hisz a várandósság izgalmai mellett a „kis gyerek, kis gond” mosolygós, boldog könnycseppekkel színezett időszakába repít minket, megélt élmények alapján, Krajcsi Nikolett tolmácsolásában.

Kis ember nagy gonddal jár! Dombóvári István önálló estje Bellus István közreműködésével a Dorogi Márton Városi Művelődési Központban!

Szeptember 28-án 19 órakor Dombóvári István önálló estje “Kis ember nagy gonddal jár” címmel, a Városi Művelődési Központban! Műsorvezető: Bellus István

Sok szeretettel várunk mindenkit az új évadban is 80 férőhelyes Lakásszínházunkban. Most is igyekeztünk úgy összeválogatni az előadásokat, hogy mindenki találjon köztük kedvére valót. Több mint 30 bemutatót tervezünk az évadban. Neves színészek mellett teret kapnak fiatal vagy kezdő színészek, amatőr társulatok is. Idén útjára engedjük a Könyvszínház sorozatunkat, melyen belül többféle előadás is lesz. Valamint Vidám Színpad néven elindul egy tematikus est sorozat. Szeptember 16: A bilincs a szabadság legyen: Balsai Móni – Trill, Zsolt – Mészöly Miklós és Polcz Alaine szerelmi levelezése Szeptember 19: Testvérest: Scherer Péter – Katona László – Simkó Katalin Szeptember 20: Két előadás egymás után, Scherer Péter – Katona László – Molnár Gusztáv – Kovács Krisztián Október 1. Egyasszony – Tenki Réka Október 14. Kripli Mari: Lázár Kati Jászai Mari estje Október második fele:E-Mancik Színházi Manufaktúra: Verslábak neccharisnyában (Dobra Mária, Sárközi-Nagy Ilona, Szirmai Melinda, Tarr Judit)

Ne veszítsünk el semmit, mert abból könnyen baj lehet! Valószínűleg tudta ezt Csillag Pál őrmester is, de valahogy a piros bugyellárist, benne a század zsoldjával, mégis elhagyta. Minden adott, egy az angol szalonvígjátékokat megszégyenítő humorú, de a századforduló magyar falujában játszódó fergeteges vígjátékhoz.

Csányi Sándor színházi estje – „Stand-up comedy” elemeit is ötvöző fergeteges előadás arról, hogy miként látják a nőket a férfiak. Egyszemélyes színjáték hat jellegzetes férfitípus megelevenítésével, akik tanácsaikkal és történeteikkel próbálják segíteni Sanyit, hogy megértse a nőket. A felhőtlen és szórakoztató színházi este során nézőink bepillantást nyerhetnek a férfi agy és persze a női lélek rejtelmeibe.

Ősszel a Páholy színpadán Lázár Kati, a Kossuth- és Jászai Mari-díjas, Magyarország kiváló művésze címet elnyerő színész és rendező, aki a napokban a Színházi Kritikusok Céhétől életműdíjat is kapott!

A Sensum Arts produkció bemutatja: PÁRIZSI CASANOVA – vígjáték két felvonásban- Szereplők: Bozsó Péter, Baronits Gabor, Mézes Violetta, Kollo Babett, Deutsch Anita, Mádi Piroska/Gregor Bernadett

OSCAR (Vígjáték 2 részben) Írta: Claude Magnier Jöjjön el és nézze meg ezt a remek előadást!

A Quimby tagjaitól amúgy sem állnak távol a teátrális eszközök, itt azonban egy teljes előadás szalad fel a történetek, dialógusok, gesztusok és némajátékok mentén felfűzött estére. A katartikus vég ezúttal sem maradhat el.

Berecz András ezen az estén olyan énekeket, meséket mond el, melyekben nem csak magyar, de távoli és hajdani közösségek is vallanak a mesemondásról, a meséről, a szóról. Magyar huszár, kínai császár fattya, ír udvari bolond, görög vándor bőre alá bújva talán őt magát halljuk – önmagát és közönségét csipkedve-csiklandozva – sokezer éves mesterségén tűnődni.

“Jordán Tamás előadása egyszerű és tiszta, mégis elementáris erejű, mentes minden díszlettől, jelmeztől és sallangtól. A lemeztelenített gyarló ember áll a színpadon, fülünkbe suttogva legbensőbb titkait. Arra késztet, hogy fejtsük le magunkról külső rétegeinket, menjünk lelkünk legmélyére és gondolkodjunk el önmagunkon. Csak így… őszintén, egyszerűen és tisztán.”