14 program

Rendezés

A hortobágyi Pusztai Állatparkban Szent Mihály napkor az érdeklődőket megismerhetik a régi pásztor emberek étkezési szokásait, ételkészítési módjait.

A Hortobágyi Nemzeti Park területén a daruvonulás idején ismét vezetett túrákon vehetnek részt a látogatók, mellyel a darvak nyomába szegődhetnek. A daruvonulás az ősz leg-vonzóbb természeti eseménye a Hortobágyon. A több tízezer daru naponta ismétlődő, alkonyathoz kötődő mozgalmának, a daruhúzásnak a megtekintésére szervez hétvégi túrákat a Hortobágyi Nemzeti Park.

Madármegfigyelési hétvégét szerveznek a Hortobágyi Madárparkban október 6-7-én. Egész napos program, mely során látványetetéssel, solymászbemutatókkal, madártoll felismerő versennyel, látványetetéssel, tárlatvezetéssel, madárfotózással várják a látogatókat a kórház munkatársai.

Az állatok világnapját ünneplik a Pusztai Állatparkban október 6-án. Ezen a napon, az állatok világnapját ünnepeljük, amikor is a vadon élő állatok védelmére hívjuk fel az emberek figyelmét.

Európai Madármegfigyelő Napok, madárgyűrűzési bemutató és madármegfigyelő túra a Hortobágy-Halastón október 7-én. Csatlakozzon a legsikeresebb közösségi madármegfigyelő mozgalomhoz és részvételével segítse hozzá hazánkat idén is az európai elsőséghez! A program résztvevői szakvezetett túrán ismerhetik meg a terület madárvilágát, valamint bepillantást nyerhetnek a madárgyűrűzés rejtelmeibe.

Az állatok világnapja alkalmából a Hortobágyi Madárparkban egész nap programokkal várják a látogatókat október 8-án. Látványkezeléssel, solymászbemutatókkal, madártoll felismerő versennyel, látványetetéssel, tárlatvezetéssel, madárfotózással várják a látogatókat a kórház munkatársai.

Az ősz ünnepe a Szent Dömötör-napi Behajtás a Hortobágyon, mely alkalmával ünnepélyes keretek között a pásztorok behajtják állataikat a pusztából. A hétvégén ismeretterjesztő előadásokkal, a ,,darujátékkal”, zene- és táncbemutatóval, táncházzal, bográcsos ételekkel, csillagászati bemutatóval, szakvezetéses túrákkal várjuk az érdeklődőket. Helyszín: Hortobágy, Vásártér

A Hortobágyi Madárparkban, egerészölyvek szabadon engedése elnevezésű rendezvény lesz. Egész napos program, mely során látványkezeléssel, solymászbemutatókkal, gyógyult madarak közös szabadon engedésével, látványetetéssel, tárlatvezetéssel, madárfotózással várják a látogatókat.

Szent Vendel-napi Kisbojtár Találkozó kerül megrendezésre Hortobágyon a Pusztai Állatparkban október 27-én. Bárányfogó verseny juhász kampóval, szekérhúzó verseny, karikás ostor használat során mérhetik össze tudásukat a kisbojtárok.

Hortobágyi Libanap kerül megrendezésre. Figyeljük meg együtt a novemberben már Hortobágy vidékén tartózkodó óriási vadlúdcsapatokat. Előadást követően vadlúd néző terepi programok közül választhatnak a résztvevők.

Gyalogos és kisvonatos terepmadarász túra szakvezetéssel, melynek egyik fő célja a ritka vörösnyakú ludak felkutatása és más lúdfajok megfigyelése a halastavakon és a környező pusztákon.

Adventi előkészületek a Pusztai Állatparkban a Hortobágyon. Az adventi időszakra készülődve gyertyát öntünk, adventi koszorút készítünk az állatpark duruzsuló kandallója mellett. Helyszín: Hortobágy, Tornyi domb- Pusztai Állatpark

8 találat

Rendezés