A BlackBerry telefonok fejlődése

Az első BlackBerry készülék 1996-ban került a piacra és 2016-ig töretlenül jelen volt ott. Lássuk, hogy miben változtak a készülékek az elsőhöz képest és mi vezetett ahhoz, hogy ma már nem fejlesztenek új készülékeket?

Az első BlackBerry telefon egy kicsi, fekete, rengeteg apró gombbal rendelkező darab volt, így nem is meglepő, hogy BlackBerry-nek nevezték el. Ez volt az a telefon, ami egy teljes QWERTY billentyűzetet hozott el az emberek zsebébe és megadta annak a lehetőségét, hogy bárhol emailt írhassunk és fogadhassunk, ahol volt térerő. Ez persze akkoriban óriási durranás volt. Emellett számos üzleti funkcióval bővítette a repertoárját, de a fő vonzereje csakis az lehetett a politikusok és vezető beosztású emberek számára, hogy a levelezőrendszerét egyszerűen lehetetlen volt feltörni.

Az érintőképernyős telefonok térnyerésével megcsappant a BlackBerry népszerűsége, mivel nem alkalmazkodtak az új hullámhoz, hanem megmaradtak a QWERTY billentyűzetes vonalon. Ezzel pedig önmaguknak tettek rosszat, mivel a fejlesztések elmaradtak irányukba, mivel túl komplikált és bonyolult volt rá appot fejleszteni.

Az sem vált éppen előnyére, hogy a Facebook sem támogatta tovább a BlackBerry használatát, így akik ilyennel rendelkeztek, azok csak böngészőn keresztül tudtak Facebookozni. A végső lökés pedig az operációs rendszer lecserélése volt, mivel a használók nem rajongtak azért, hogy átváltott a gyártó Androidra. Így végleg lezuhant a csúcsról, és 2016-ban bejelentették, hogy nem fejlesztenek több készüléket, inkább a biztonsági megoldásokra törekszenek.

Tokok BlackBerry készülékekre

Amennyiben minket még nem riasztott el az Android, akkor bátran keressünk tokot a telefonunkra, ami megvédi a kosztól, portól és attól, hogy összetörjön egy véletlen leesés kapcsán. Bár az a veszély nem nagyon fenyegeti, hogy a kijelző törése miatt használhatatlanná válik, de jobb, ha megelőzzük ezeket az eshetőségeket.

A Pitbullcase.hu-nál a BlackBerrykre az esetek jelentős részében kihúzós bőrtokokat lehet készíttetni, ami valószínűleg a kialakításából adódik. Persze ritkán, de egyik-másik típushoz elérhető a szilikontok is, ami hatékonyan véd az ütésektől a rugalmasságából adódóan.

Ezeket könnyedén egyedivé tehetjük egy jól megválasztott fényképpel, ami lehet saját is, de akár az internetről letöltött is. Arra fontos csak figyelni, hogy a felbontása megfelelő legyen, vagyis lehetőleg a HD (1280×720), HD Ready (1366×768) vagy FULL HD (1920×1080)-k egyike. Ha nem lenne ötletünk, akkor érdemes körülnézni a galériában, hátha megtaláljuk a nekünk való képet.