14 program

Rendezés

A Játszóházban összegyűlünk egy-egy hétköznap este, és társasjátékozunk. Sok jófej ember, sok jó játék, jó hangulat, világbéke, miegymás.

Minden ember szeretne boldog, kiegyensúlyozott és egészséges életet élni. Az élet azonban sok kihívást és nehézséget tartogat mindannyiunk számára ezen az úton. Lehetséges ennek ellenére, hogy mégis minőségi és örömteli hétköznapjaim legyenek? Elérhető a boldogság? … Az Élet Katedrális olyan előadásokat szervez, melyek megmutatják a valódi válaszokat. Újrakezdés – Önmagammal… Mi vár ránk „újrakezdőként” egy válás, egy szakítás vagy egy rossz döntés után? Hogyan lépjünk tovább? Hogyan gyógyítsuk meg a sebeinket? Hogyan bocsássunk meg magunknak és másoknak? Őszinte beszélgetés Stohl Andrással, és egy rendkívüli előadás a témában Orvos-Tóth Noémivel!

Fellépők: Orosz Gyuri, Magyed és Bruti Debrecenbe szinte már haza jönnek a Stand up comedy Humortársulat tagjai. Orosz Gyuri innen származik, Bruti pedig ma is a város lakója. Hónapról-hónapra teltház előtt lépnek fel a Régi Posta Étterem és Fogadóban, a belváros szívében. Vélhetően így lesz ez november 14-én is, az pedig, hogy Te is ott leszel-e, csak rajtad múlik. A Showder Klubból jól ismert srácok a legfrissebb élményeiket hozzák. A műsor 2 x 40 perces.

Sztárvendég: Takács Nikolas Időpont: 2019. november 15. 18:00 Helyszín: Debrecen, Nagytemplom

Ősszel is várjuk családi napunk keretében a kis- és nagy gyerekes családokat a Kölcsey Központban!

Ezt a programot kisgyermekes családok számára szervezi az Ifiház és a Karikás Egyesület azzal a céllal, hogy a résztvevők egy olyan helyen tudják tölteni közös szabadidejüket, ahol kicsik és nagyok együtt tudnak alkotni, tanulni, szórakozni. A délutánt képzett tánc- és játszóház-pedagógusok vezetik le, akik minden alkalommal az évkört követő szokásvilágba segítenek betekinteni. A kézműves asztaloknál természetes anyagokból való szorgoskodás folyik, táncolunk, játszunk, mesélünk és dalt tanulunk. A délután során a Törköly Zenekar biztosítja majd az élő népzenét.

Zenés, irodalmi est Ady Endre halálának 100. évfordulója alkalmából. „Úgy érzem s bátran vallom, hogy az európai magyar lelkének a szószólója vagyok.” (Ady Endre – Budapesti Napló, 1906) A műsor a népzene, a klasszikus zene és a magyar jazz-ízű muzsika sajátos egymásba fonódásával segít elmélyedni Ady Endre költészetében, hogy az útkereső, vívódó, gyarló ember gondolatait, igazságait felidézve élményt és hitet adjon. Az előadók arra a meggyőződésre építenek, hogy sokan vannak a kultúra értékeit szerető, őrző, és továbbadó emberek, akik nyilvánvalóan európaiak: egyszerre keletiek és nyugatiak – ezzel együtt magyarok.

Az egész napos kiállításon közel 70 esküvői szolgáltatóval találkozhatsz, akik az esküvői szegmens minden ágazatából képviseltetik magukat! 22:00: tombolasorsolás 23:00-02:00: Nyírségi Vigadó Együttes

Vendégek: Csík László, Kozma Orsi A Magyarországon és külföldön már egyaránt sokszor bizonyított tagokból álló Swing à la Django együttes egy innovatív, hattagú zenekar. Különleges stílusötvözetet teremtettek, zenéjük hangzásában harmóniára talál a magyar autentikus zene, a francia manouche swing és sanzonok világa, a tangó és a jazz, melynek eredménye ez az egyedi stílus, melyet ők hungarian django swingnek neveznek. Koncertjeiken a gyökerekhez mennek vissza, legnagyobb ihletőjük Django Reinhardt – a belga származású műfajteremtő gipsy-jazz gitáros – nyomdokaiba lépve idézik fel a 30-as 40-es évek hangulatát. A zenekar tagjai között olyan művészek játszanak akik már több neves együttes tagjaként bejárták a világ nagy zenei pódiumait, többek között a Besh’ o’ drom, Budapest Klezmer Band, Dohnányi Szimfonikusokal.

Pál Feri “Mi segít át az élet megoldhatatlan helyzetein?” című előadása Debrecenben, a Nyitott Akadémia szervezésében.

A Háy come Beck egy véletlen találkozásból indult. Háy János író és Beck Zoli, a 30Y frontembere közös munkába kezdett. A Háy come Beck hangoskönyv fizikai formában is megjelent 2018 decemberben.