21 program

Rendezés

A Debreceni Népi Együttes és a Debreceni Hajdú Táncegyüttes közös, dramatizált műsora.

100 éve, 1920. január 20-án született Federico Fellini, olasz filmrendező, forgatókönyvíró. Az évforduló kapcsán Váró Kata Anna egyetemi oktató, filmesztéta “A BIKABORJAK” című filmről tart előadást, vetítéssel egybekötve.

J. Haydn: Symphony in g minor No. 39 W. A. Mozart: Violin Concerto No. 3 in G major K. 216 F. Schubert: Symphony No. 4 in c minor D. 417 Antal Zalai, violin Kodály Philharmonic Debrecen Tibor Bényi, conductor

SZeretetmozaik “A szeretet benned van. Éld meg! Add át!” – A.J.Christian előadása Az író tizedikként megjelent, Szeretetmozaik című könyvének alkalmából tart előadást 2020-ban, egyetlen Kelet – magyarországi helyszínen, Debrecenben.

Az úristennek pszichológusra van szüksége, mert ki kell magából beszélnie azt, ami vagy 2500 éve benne fortyog. Elfáradt, kiszállna a buliból. Anat Gov izraeli szerző isteni komédiájában azonban nem az a legmeghökkentőbb, hogy a mindenható jön el látogatóba, hanem az, hogy egyáltalán nem szimpatikus.

A Tesztoszteron egy lengyel társulat számára készült darab, valódi jutalomjáték a benne szereplő hét férfiszínésznek. A helyszín egy vendéglő, ahova egy elmaradt esküvő után tér be a pórul járt vőlegény, annak apja és testvére, illetve a vendégek egy része. Kezdetét veszi az iszogatás, megoldódnak a nyelvek, és egyre többet tudunk meg arról, milyenek a nők… és persze milyenek a férfiak. Egy fekete komédia a férfisorsról, hamisítatlan hímsoviniszta humorral és kegyetlen öniróniával.

Idén is megrendezése kerül a Debreceni Katolikus Bál 2020. február 7-én. Jegyek a debreceni plébániákon és a Püspöki hivatalban kaphatóak. A bál bevételét idén a Debreceni Római Katolikus Egyetemi Lelkészség javára ajánljuk föl. Program: 18:00 Kapunyitás 19:00 Köszöntők, Nyitótánc 20:00 Vacsora 21:00 Báli Keringő 22:00 Meglepetés 23:30 Tombola 24:00 Éjféli vacsora

Februári vásárunk központi témájául a tervezők által létrehozott tárgyakat választottuk. Az alábbi kérdéseket járjuk körül: – Vajon egy tárgy mikor lép túl a puszta tárgy fogalmán? – Mitől válik önmagán túlmutató objektummá? – Mi az a szellemi, érzelmi tartalom, amivel a designerek munkája feltölti a tárgyat és mit ad ez azoknak, akik kapcsolatba kerülhetnek ezekkel a tárgyakkal?

A Tiszántúli Református Egyházkerület 2020. február 21-én, pénteken tizenharmadik alkalommal rendezi meg a Tiszántúli Református Jótékonysági Bált, melynek célja egy határon túli református intézmény támogatása. Idén a bálra beérkező adományokból a Székelyudvarhelyi Református Diákotthont támogatjuk.

Zenés szembenézés Szabó Kimmel Tamással. “Vajon miért választja az ember az élet helyett az élet villanásnyi illúzióját? Mi az, amiért az olykor biztonságos családi hátteret, a tiszta jövőt egy koszos gyorséttermi WC-re váltja? Mi az a pillanat ahol megszületik a döntés, hogy fejjel csússzunk lefelé a lejtőn? A függőség mindenki életében megtalálható, hol észrevehetetlenül, hol látványosan. Előadásunk az embert boncolgatja a döntést vizsgálja és igyekszik bemutatni, hogy az élet, néha tényleg csak egy pillanaton múlik!