11 program

Rendezés

Kedves színház rajongók! Április 5-én Debrecenbe érkezik a Botrány az operában című komédia! Straub Dezső és Beleznay Endre főszereplésével! 16.00 órától a VOKE Egyetértés Művelődési központban tekinthetitek meg!

Tisza Kata “Érzelmi bántalmazás és önvédelem” című előadása először Debrecenben, a Nyitott Akadémia szervezésében.

Harcsa Veronika énekes és Gyémánt Bálint gitáros a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem jazz tanszékén voltak osztálytársak. Egyikük Brüsszelben, másikuk Oslóban tanult tovább, mégis egymás legfontosabb zenésztársai lettek. Együttműködésükhöz eddig nyolc lemez, valamint számtalan fesztivál- és klubkoncert kötődik több kontinensen, a világ huszonöt országában. Az elmúlt években akusztikus duójuk vált a legfontosabb közös formációjukká, és bár legújabb Shapeshifter, vagyis Alakváltó című lemezüket quartetben rögzítették két belga zenésszel, közös munkájuk magja továbbra is a duó. Kidolgozták, hogyan lehet a legteljesebb hangzást elérni mindössze egyetlen gitárral és énekhanggal, valamint a személyes ihletettségű, mélységet, felszabadultságot és humort magukban hordozó dalaikkal. A néző a kortárs jazz és az improvizatív popzene egyedi találkozásának lehet fültanúja.

Tavaszi Veteránalkatrész Börze és Kiállítás. Helye: Debrecen Monostorpályi út 37 sz. /a volt Konzervgyárral szembeni terület/ Ideje: 2020 Április 19. vasárnap Nyitva: 06-13-óráig A kiállításra várjuk a szép 1989 előtt gyártott autókat, motorokat.

A Magyar Állami Operaház egyik köznevelési kezdeményezése, az Opera Nagykövetei program a 2013/2014-es évadban indult. A program célja, hogy egy új, kulturális értelemben szélesebb látókörű, operába járó nemzedéket neveljen. E program keretében a Méliusz Központi Könyvtárában Ujvárosi Andrea operaénekes, mesteroktató, az Opera nagykövete tart havonta ismeretterjesztő előadást az érdeklődők számára, amely az operák világába vezeti be az érdeklődőket.

Varázslatos, egyben lebilincselő utazás a Föld körül Csernobiltól Észak-Koráig, a Szarahától a Jégszigetig Vujity Tvrtkoval. Egy lenyűgöző kalandozás, ami felemel és sokkal erősebbé tesz. EZ LESZ A BÚCSÚ, amit soha nem fog elfelejteni…

Magyarország legkülönlegesebb prezentációs tréningje először Debrecenben. 2 tréner és 3 specialista segíti a résztvevőket, hogy az előadói készségüket turbó fokozatba kapcsolják és leküzdjék a lámpalázat, megtalálják az előadói hangukat és stílusukat.

SZÉCSI PÁL emlékkoncert MUJAHID ZOLTÁN előadásában Sztárvendég: TÓTH VERA – A LEGNÉPSZERŰBB SZÉCSI PÁL DALOK – KÉT KIVÉTELES ÉNEKES – SZIMFONIKUS ZENEKARI KÍSÉRET – Egy titokzatos legenda és néhány csodálatos dal – Mujahid Zoltán minden idők egyik legsikeresebb magyar énekesének, Szécsi Pálnak emlékét idézi fel nagyszabású koncertprogramjában.

“Kolera a Vackor csoportban” — Bödőcs Tibor önálló estje Debrecenben Helyszín: Főnix Csarnok

Ha már készülsz a tavaszra Vagy melegítenél a nyárra Szomjas lelked már a májust várja Mikor a torony tövében rozétól ázva Érzed, hogy a tested a zene rázza Vagy kiöntsd a szíved És megbízz egy társba Ahogy a finom bort Az üvegpohárba Május 15-én a Bohemian Betyars, 16-án pedig ByeAlex és a Slepp veszi be a Rozé Torony színpadát!

A januári előadás hatalmas sikere után 2020. május végén ismét Debrecenben kerül színpadra a Babaváró!!! Ezúttal két előadás is lesz, hogy biztosan senki se maradjon le! 🙂