Helyszín: Hortobágy, Hortobágyi Vadaspark
A Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóságának legújabb bemutató-területe a Hortobágyi Vadaspark. A terület természeti adottságaira alapozott vadaspark kiválóan alkalmas az ősi puszta vadvilágának bemutatására. Lakói között láthatók az ember megjelenése előtt ezen a tájon élő, de a civilizáció térhódítása miatt a területről kiszorított állatfajok, mint például: farkas, sakál, vadló, keselyű, pelikán. A védett területeken ma is élő vadállatok is bemutatásra kerülnek. Többek között: vadmacska, róka, nagy kócsag, szürke gém, daru, fehér gólya.
A vadaspark célja továbbá az is, hogy ezeket a fajokat olyan környezetben mutassa be, mely jól tükrözi a Hortobágy egykori, ember előtti arcát. A malomházi bemutató-terület erre kiválóan alkalmas, ugyanis itt jelen van az összes jellemző tájképi együttes: a ligeterdők, a mocsarak és természetesen a nagy kiterjedésű puszta.
Program időtartama: 10.00-17.00 óra
A járatok menetrendszerint indulnak minden óra egészkor a Pásztormúzeum elől.
Utolsó járat indulása 15.00 óra.
A 12.00 és 14.00 órakor induló járatoknál látványetetéssel egybekötött szakvezetéssel várjuk a vendégeket.
Az Európai Uniós Fejlesztések Nyílt Napja rendezvény keretein belül a vadasparki belépő 50%-os kedvezménnyel váltható meg, mely tartalmazza a fentebbi programokon való részvételt is!

Programhelyszín

Hortobágyi Vadaspark